Donald och Stefan höll i


Donald Andersson, Ale och Stefan Alesved, Karlstad-Ulvsby, höll i genom finalen och tog hem gulden i veteran- respektive seniormästerskapen i ställningar...

Stefan Alesved tappade ledningen efter knäserien till Olle Gabrielsson, Rommehed, men tog tillbaka den i ståskotten och höll sen i genom de avslutande skotten. Slutresultatet blev 335 och silvret gick till Olle Gabrielsson på 233 medan bronset gick till Linda Strand, Karlstad-Ulvsby. Det blev också storslam för värmlänningarna och Karlstad-Ulvsby som tog hem förbundslagtävlingen för öppen klass samt föreningslagtävlingen. Två i förbundslag var Dalarna och bronset gick till Västmanland. I föreningslagtävlingen var Bälgviken närmast Karlstad-Ulvsby och tog hem silvret medan bronset gick till Rommehed.

I veteranklassen var det förra årets vinnare, Donald Johansson från Ale, som redan i grundomgång och mellanomgång tog övertaget i och med att han sköt 241 poäng. Han ledde då inför finalen med sju poäng, men efter en 44 i knä kom finalfältet närmare, dock kunde Donald genom bättre ståskott återigen ta greppet om guldet i veteranklassen. Han vann till slut på 325 poäng före Bo Allansson, Stenungsund och brons till Lars-Göran Lundqvist från Ununge, bägge på 318 poäng. Bo Wiqvist, BW-shooters, kom fyra också han på 318 poäng.
Lagguldet för veteranlag gick till Västsvenska på överlägsna 1131 poäng, närmast var Stockholm på 1109 och bronset tog Örebro på 1195 poäng.

I Göteborgspokalen där distrikten får anmäla fem seniorskyttar var det återigen värmländskt i topp - Värmland vann på 715 poäng före Södermanland på 707 och trea Dalarna på 700 jämnt.

Uppdaterad
den 22 augusti 2010 16:52
Skribent
Jessica Linnman
Tävlingsledare
Jessica Linnman
Telefon: 070-3592113
Sponsorer